Nagy előnye, hogy nem bonyolult, bár iőigényesebb, mint mondjuk egy muffin. Megéri a fáradtságot, mert isteni finom!
Hozzávalók:
- 8 dkg vaj
- 30 dkg liszt
- 2 dkg langyos tejben és cukorban felfuttatott élesztő
- 2 kávéskanál só
- 1-1,5 dl tej
- 1 tojássárgája
- 10 db virsli
- 1 tojássárgája a kenéshez
- 5 dkg szezámmag a szóráshoz
Ha megkelt, enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk téglalap alakúra. 20 négyzetet vágunk ki belőle, amelyekbe a félbevágott virsliket belecsavarjuk.
Amikor ez megvan, koszorú alakban belerakjuk őket a sütőpapíros
tepsibe.
Meleg helyen hagyjuk pihenni, amíg a sütőt 220 °C-ra
felmelegítjük.
Mielőtt sütőbe tesszük, kenjük meg egy kis vízzel elkevert
tojássárgájával, majd szórjuk meg jól szezámmaggal.
Süssük 15 percig, vagy amíg a teteje aranybarna nem lesz.
Csúsztassuk a koszorút tányérra, mustárral tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése