Hozzávalók
- 6 tojássárgája
- 30 dkg liszt
- 16 dkg porcukor
- 2 evőkanál vaníliás cukor
- 25 dkg vaj
Első lépésként a sütőt előmelegítem 175 fokra.
A vajat a porcukorral és a vaníliás cukorral kihabosítom, majd beleteszem a tojások sárgáját és tovább verem robotgéppel a masszát.
Végül beleforgatom a lisztet is.
A tepsire sütőpapírt teszek, majd vizes kézzel golyókat formálok a masszából, amiket meglapítva teszek a tepsibe. Ha rendesen van ideje az embernek és nem versenyfutásban/ versenybringázásban van az idővel, akkor a masszát bele lehet tölteni nyomózsákba és szép, egyforma korongokat lehet nyomkodni a tepsibe. Na, időm éppen nem volt a nyomózsákkal játszadozni, így aztán kipróbáltam a korongokat és az amorf verziót is. Ez utóbbi esetében kanállal tettem halmokat a tepsibe. A keksz ízén nyilván nem változtatott, csak a formáján! Hihi.
A sütő közepébe helyezve, alsó-felső sütéssel kb. 12-13 perc alatt elkészül. Figyelem! Azonnal ki kell venni, amint elkezd színesedni a keksz, ellenkező esetben kiszárad.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése