Hozzávalók:
- 3 dl víz
- 1 bögre teljes kiőrlésű vagy Graham liszt (kb. 3 dl)
- 1 bögre BL55 fehér liszt (kb. 3 dl)
- 1 csomag 7 gr-os szárított élesztő
- 1 evőkanál cukor
- 1,5 teáskanál só
- 1 evőkanál vaj
- ízlés szerint magvak: lenmag, napraforgó, tökmag, szezámmag...
A kenyérsütő aljára teszem a vizet, beledobom a vajat. Utánaküldöm az egyik, majd a másik lisztet. Egyik sarokba megy a só, a másikba a cukor és az élesztő. Az egész lisztes cucc tetejére a magvak: én fél marék lenmagot és két marék napraforgót tettem bele, ez volt itthon.
Sütési beállítások: alapprogram, közepes barnaság, 2 (lb) fontos tömeg (nálam 3 óra 20 perc a sütési idő ezen a programon, ezekkel a beállításokkal)
Ebből a mennyiségből egy kisebb, kb. fél kilós kenyér lesz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése