
Margarin és tojás nélkül készült e remek sütike! A méz remekül kihozza az ízeket és nem utolsó sorban igazán karácsonyhoz illő illat és ízvilágot eredményez e keksznek. (Igen, tudom, sok vegán nem fogyaszt mézet sem...) Ebből is rögtön dupláztam, mert nagyon bébiadagnak tűnt az egyszeres mennyiség. És lám: ismét nem lőttem mellé a mennyiséggel! :) A recept a nosalty.hu-ról származik.
Hozzávalók:
- 150 gr zabpehely
- 50 gr rizsliszt
- 50 gr tönkölyliszt
- 50 ml olívaolaj
- 80 ml víz
- 6 evőkanál méz (vagy 6 evőkanál nádcukor+1 evőkanál méz)
- 0,5 teáskanál szódabikarbóna
Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat, majd egy másik tálban a nedves hozzávalókat. A kettőt összeöntjük, alaposan összedolgozzuk.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a masszát, majd 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Nagyon jó kis alapkeksz, mert a száraz összetevők tekintetében remekül variálható kókusz reszelékkel, rozslisztttel, lehet belekeverni magvakat (mandula, dió, mogyoró, stb.) is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése