2015. december 22., kedd

Adventi sütögetés 6. - Vegán zabpelyhes keksz

Margarin és tojás nélkül készült e remek sütike! A méz remekül kihozza az ízeket és nem utolsó sorban igazán karácsonyhoz illő illat és ízvilágot eredményez e keksznek. (Igen, tudom, sok vegán nem fogyaszt mézet sem...) Ebből is rögtön dupláztam, mert nagyon bébiadagnak tűnt az egyszeres mennyiség. És lám: ismét nem lőttem mellé a mennyiséggel! :) A recept a nosalty.hu-ról származik.



Hozzávalók:

  • 150 gr zabpehely
  • 50 gr rizsliszt
  • 50 gr tönkölyliszt
  • 50 ml olívaolaj
  • 80 ml víz
  • 6 evőkanál méz (vagy 6 evőkanál nádcukor+1 evőkanál méz)
  • 0,5 teáskanál szódabikarbóna



Összekeverjük egy tálban a száraz hozzávalókat, majd egy másik tálban a nedves hozzávalókat. A kettőt összeöntjük, alaposan összedolgozzuk. 
Sütőpapírral bélelt tepsibe kanalazzuk a masszát, majd 180 fokon 15-20 perc alatt megsütjük.
Nagyon jó kis alapkeksz, mert a száraz összetevők tekintetében remekül variálható kókusz reszelékkel, rozslisztttel, lehet belekeverni magvakat (mandula, dió, mogyoró, stb.) is. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése