2015. november 5., csütörtök

Vaníliás almaleves fahéjas pehellyel- bruttó 20 perc alatt

Rengeteg alma termett a szüleimnél, sokat kaptunk tőlük. Készült már lekvár, almatorta és persze fogyasztjuk ala natúr is. Ma kigondoltam és megfőztem egy gyors és nagyon finom levest- természetesen almából...






Hozzávalók

  • 5 közepes alma megpucolva, kimagvalva, felkockázva
  • 4 evőkanál vaníliás cukor
  • 3 evőkanál finomítatlan nádcukor
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • fahéjas gabonapehely ízlés szerint


Felteszek forrni 1,5 liter vizet, majd beleteszem az almakockákat és a cukrokat is. Picit fő (max. 10 perc), addig elkészítem a "habarást:" A vaníliás pudingport simára keverem a tejszínnel, majd a forró almához öntöm. Megvárom, amíg összeforr és máris kész! Tadam! 
Gyors, finom, egyszerű! Én direkt nem tettem bele fahéjat, persze aki nem akarja kihagyni, az feltétlenül tegye bele. Fahéjas gabonapehellyel kínálom. (Én megkóstoltam kakóssal is, az is nagyon jó volt.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése